Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Foto's: Prins Maurits ziet Abraham

17 april 2018 · Leestijd 2 min

Prins Maurits, de oudste zoon van prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven, viert dinsdag zijn vijftigste verjaardag.

Maurits Willem Pieter Hendrik van Vollenhoven wordt geboren op 17 april 1968 in Utrecht. Vijf maanden later, op 10 september 1968, wordt hij gedoopt in de Grote Kerk in Apeldoorn. Ter gelegenheid van zijn doop maakt trotse vader Pieter deze foto van zoon Maurits.

Studie en huwelijk

Na het behalen van zijn VWO-diploma vervult Maurits zijn militaire dienstplicht bij het Korps Mariniers en de Koninklijke Marine. Daarna kiest hij voor een studie Economie aan de Rijksuniversiteit Groningen. In zijn studententijd leert hij zijn vrouw Marilène kennen. Beiden hebben een bijbaantje in café Soestdijk.

Kapitein

Maurits maakt sinds de troonswisseling in 2013 geen deel meer uit van het Koninklijk Huis. Af en toe vervult hij nog publieke koninklijke taken. Wel neemt hij met Marilène en zijn broers nog altijd deel aan de festiviteiten op Koningsdag.

Een dag na de troonswisseling stelt de kersverse koning Willem-Alexander zijn neef aan als adjudant in buitengewone dienst. In deze functie kan prins Maurits Willem-Alexander bijstaan of vertegenwoordigen bij ceremoniële aangelegenheden.

Maurits heeft een eigen onderneming The Source, en woont met zijn gezin al sinds zijn huwelijk in 1998 in Amsterdam. Komende Koningsdag brengt hem en zijn vrouw Marilène terug naar de plek waar ze elkaar voor het eerst ontmoetten, de stad Groningen.

Foto's: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--