Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Foto's: Prinses Charlotte viert derde verjaardag

2 mei 2018 · Leestijd 2 min

Prinses Charlotte van Groot-Brittannië viert woensdag haar derde verjaardag! Wij hebben een aantal mooie foto's van het jarige prinsesje op een rij gezet.

Charlotte werd op 2 mei 2015 geboren in St. Mary's Hospital, het ziekenhuis waar ook Louis en Charlottes broer George ter wereld kwamen. Haar naam, Charlotte Elizabeth Diana, werd twee dagen later bekendgemaakt.

Troonopvolging

Vorige week schreef Charlotte geschiedenis door als eerste vrouwelijke nakomeling van een monarch haar plaats in de lijn van troonopvolging niet op te hoeven geven door de geboorte van een broertje. Sinds drie jaar hebben jongens bij de troonopvolging namelijk geen voorrang meer op meisjes. Charlotte bleef daardoor na opa Charles, papa William en broer George vierde in lijn van troonopvolging.

Geen nieuwe foto's

Op de eerste en tweede verjaardag van prinses Charlotte deelde het Britse hof nieuwe portretfoto's van het meisje. Dit jaar kiezen William en Kate ervoor om geen nieuwe foto's te publiceren. Het prinsesje werd vorige week nog door vele camera's vastgelegd toen zij bij het ziekenhuis verscheen na de geboorte van haar broertje, prins Louis. Later deze maand zal Charlottewaarschijnlijk opnieuw in het openbaar verschijnen tijdens het huwelijk van prins Harry en Meghan. Volgens de Britse pers is dat de reden dat er nu geen nieuwe foto's verschijnen.

Foto's

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--