Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Foto's: Prinses Estelle viert haar zesde verjaardag

23 februari 2018 · Leestijd 2 min

Prinses Estelle van Zweden is vrijdag zes jaar geworden. Om dit te vieren deelt het Zweedse hof nieuwe foto’s van de dochter van kroonprinses Victoria en prins Daniel.

De drie nieuwe foto's zijn in het woonpaleis Slot Haga gemaakt door Erika Gerdemark.

Speciaal voor haar zesde verjaardag zetten wij nog een extra aantal foto's en leuke weetjes over Estelle op een rijtje.

Hartendief

De zesjarige Estelle is een pittig meisje en vrolijke hartendief. Ze is altijd alert en levendig bij de activiteiten waar haar ouders haar mee naar toe nemen. En tijdens de fotosessies en balkonmomentjes steelt ze regelmatig de show en harten van velen.

Sportief

Estelle is ook een sportief meisje. Ze is dol op ballet en haar ouders nemen haar regelmatig mee op pad door de natuur. Prins Daniel liet in een interview weten dat Estelle beter kan skiën dan hijzelf. "Al jaren staat ze elke winter op de hellingen. Ze is een competitief meisje. Ik denk dat ze dat van haar ouders heeft."

Keukenprinses

Van jongs af aan zien we Estelle al in de weer met bakvormpjes en koekjesdeeg. Ook voor het maken van ‘tunnbröd’, een Zweeds brood, draait ze haar hand niet om.

Hamster

De komst van een broertje of zusje was voor de vierjarige Estelle toch wel even wennen. Op de vraag of ze voorkeur had voor een broertje of zusje liet Estelle destijds weten dat ze liever een hamster zou willen.

Sprookjespad

Als tweejarige peuter heeft Estelle haar eerste officiële optreden, de opening van een sprookjespad. Ze ging haar ouders parmantig voor bij de bezichtiging van de 700 meter lange weg, waar ze onder meer belangstelling toonde voor een gekroonde kikker.

Onderscheiding

Drie maanden na haar geboorte wordt Estelle gedoopt. Een van haar peetouders is koning Willem-Alexander. Na de doop krijgt Estelle haar eerste onderscheiding van haar opa, koning Carl Gustaf. Het is de orde van de Serafijnen.

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--