Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Foto's: Stralende koningin Máxima bij corps diplomatique

23 mei 2017 · Leestijd 2 min

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima ontvangen dinsdagavond het corps diplomatique voor het jaarlijkse galadiner in het Koninklijk Paleis Amsterdam. Koningin Máxima heeft vanavond gekozen voor een japon die zij tien jaar geleden voor het eerst droeg. De koning moet zich na aankomst binnen nog even omkleden.

Natan

Modeblogger Josine Droogendijk van de website modekoninginmaxima.nl schrijft dat koningin Máxima een japon draagt van modehuis Natan die maar liefst tien jaar oud is. Ze droeg de japon voor het eerst op Prinsjesdag in 2007.

Parel Diadeem

De koningin heeft gekozen voor het Württemberg Parel Diadeem dat bestaat uit diamanten en meer dan zestig parels. Het juweel kan verhoogd worden met druppelvormige parels en briljanten. Prinses Beatrix droeg het Württemberg Parel Diadeem bij haar huwelijk in 1966.  Koningin Máxima droeg het diadeem tijdens het staatsbezoek aan Japan in 2014.

Internationale bedrijfsleven

Het diner is bedoeld om de internationale relaties te onderhouden en te versterken. Dit jaar staat het diner in het teken van het internationale bedrijfsleven. Om die reden zijn ook vertegenwoordigers van internationale bedrijven genodigd. Eerdere thema’s van het diner waren internationaal recht en cultuur. Naast koning en koningin zijn prinses Beatrix, prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven aanwezig. Bron: ANP

Maxima-Willem-Alexander_07.jpg
Maxima-Natan_01.jpg
Maxima_05.jpg
Maxima-Beatrix-prinsjesdag.jpg
Beatrix-pareldiadeem.jpg
Maxima-Japan-2014.jpg

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--