Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Foto's: Victoria trekt legeruniform uit de kast

10 januari 2019 · Leestijd 2 min

De Zweedse kroonprinses Victoria heeft woensdag haar legeruniform uit de kast gehaald voor een bezoek aan de Lijfgarde, een van de oudste regimenten van de Zweedse strijdkrachten.

Bij haar uitstapje naar Kungsängen kreeg Victoria tekst en uitleg over de werkzaamheden van het 13e veiligheidsbataljon en mocht ze zelf een simulator uitproberen. Daarnaast leerde ze over de inzet van honden en het belang hiervan.

De Zweedse kroonprinses neemt regelmatig een kijkje bij de strijdkrachten en neemt af en toe ook deel aan oefeningen waarbij de make-up probleemloos plaats maakt voor camouflagestrepen op haar gezicht. Woensdag was dat niet nodig.

Lees verder onder de foto's.

De Lijfwacht is bijna 500 jaar oud en werd opgericht om koning Gustav Vasa (1496-1560) daadwerkelijk te beschermen. Ook nu nog levert dit legeronderdeel de bewakers van het Koninklijk Paleis en speelt de Lijfwacht een rol bij bijvoorbeeld officiële ontvangsten. Daarnaast heeft de 'Livgarde' belangrijke militaire taken, zoals het voorbereiden van soldaten op internationale missies.

Bron: ANP / Sveriges Kungahus

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--