Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Foto's: zo zag de tweede dag in Athene eruit voor het koningspaar

1 november 2022 · Leestijd 2 min

De tweede dag van het staatsbezoek aan Griekenland gaat dinsdag van start in Athene. De dag staat onder meer in het teken van vluchtelingen, bestrijding van geweld tegen vrouwen en het bezoek aan een ziekenhuis voor kinderen met kanker.

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima beginnen de dag bij een tentoonstelling van World Press Photo over vrouwenrechten. Het paar spreekt samen met onder anderen staatssecretaris Van Ooijen (Volksgezondheid) en de Griekse president Katerina Sakellaropoulou over de bestrijding van geweld tegen vrouwen.

Lees verder onder de foto's.

ANP-457043537
ANP-457047015

Daarna bezoekt het paar Orange Grove, een initiatief voor jonge ondernemers om jeugdwerkloosheid in Griekenland tegen te gaan.

Later op de dag gaan ze naar de oncologische kliniek Elpida, waar ze praten met een 13-jarig meisje dat genezen is van kanker, haar moeder en twee volwassenen die zijn genezen van de ziekte. De kliniek, waar kinderen uit heel Griekenland en de Balkan terecht kunnen, werkt samen met het Nederlandse Prinses Máxima Centrum.

Lees verder onder de foto's.

ANP-457062271
ANP-457054224
ANP-457062281

Daarna gaan de koning en de koningin naar een openbare school, waar ze praten met minderjarige vluchtelingen uit Sierra Leone en Somalië en met peuters en kleuters uit Oekraïne.

Lees verder onder de foto's.

ANP-457061937
ANP-457061974

De tweede dag van het staatsbezoek wordt afgesloten met de traditionele contraprestatie, een voorstelling die het koningspaar als dank aan het gastland aanbiedt. Dit keer is dat een show van het Nederlands Dans Theater.

ANP

Leuk fotomoment! Koningspaar poseert op de Akropolis in Athene

Lees ook over:

Leuk fotomoment! Koningspaar poseert op de Akropolis in Athene
Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--