Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Leuk fotomoment! Koningspaar poseert op de Akropolis in Athene

31 oktober 2022 · Leestijd 2 min

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben maandag in Athene een bezoek gebracht aan de Akropolis. Het paar maakte samen met archeologe Elena Kontouri een wandeling langs de wereldberoemde ruïnes.

De koning en koningin namen na de uitleg van Kontouri uitgebreid de tijd voor een fotomoment. Het paar poseerde voor het Parthenon en deed op verzoek van de fotografen meerdere keren "een paar stapjes naar voren". De koning vroeg zich daarop lachend af of ze geen telelens bij zich hadden.

De wandeling langs de ruïnes moest met grote precisie gebeuren. De stenen bij de bezienswaardigheid waren spekglad, waardoor het paar voorzichtig van de ene naar de andere plek moest lopen. Koningin Máxima had dan ook voor het eerst tijdens dit staatsbezoek haar hoge hakken ingeruild voor platte schoenen.

Lees verder onder de foto's.

Koningspaar-poseert-bij-Akropolis-4
Koningspaar-poseert-bij-Akropolis-2
Koningspaar-poseert-bij-Akropolis-5
Koningspaar-poseert-bij-Akropolis-3
Koningspaar-poseert-bij-Akropolis-1
Maxima-met-zonnebril-Akropolis
Koningspaar-poseert-bij-Akropolis-6

De Akropolis is een oude citadel gelegen op een rotspunt boven de stad Athene. Het bekendste klassieke gebouw is het Parthenon, een van de vier punten waar het koningspaar tijdens de wandeling stilstond. Ook stond het paar stil bij het Odeon van Herodes Atticus, een theatergebouw aan de voet van de Akropolis waar nog regelmatig optredens plaatsvinden, het antieke bouwwerk de Tempel van Nikè en de Propylaea, de monumentale ingang van de Akropolis van Athene.

ANP

Foto's: Máxima start staatsbezoek Griekenland met Griekse mode

Lees ook over:

Foto's: Máxima start staatsbezoek Griekenland met Griekse mode
Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--