Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Foto's: Zweedse prinses Adrienne gedoopt

8 juni 2018 · Leestijd 2 min

Prinses Adrienne, het drie maanden oude dochtertje van prinses Madeleine en Chris O’Neill, is vrijdag rond het middaguur gedoopt. De plechtigheid vond plaats in de kapel van Paleis Drottningholm, net buiten Stockholm.

In het bijzijn van de bijna voltallige koninklijke familie doopte aartsbisschop Antje Jackelén het prinsesje met water afkomstig van een bron op het eiland Öland. Prinses Estelle, het oudste nichtje van Adrienne, was niet bij de doopceremonie aanwezig. Ze werd wel gezien toen ze met haar ouders op Drottningholm arriveerde. Volgens Zweedse media is de zesjarige dochter van kroonprinses Victoria ziek en bleef ze daarom in het paleis achter.

Bij de doopplechtigheid waren ook de zes peetouders van prinses Adrienne aanwezig. Het prinsesje hield zich tijdens de ceremonie grotendeels rustig maar er kwamen toch wat tranen tijdens de preek van de aartsbisschop. Aan het eind van de plechtigheid ontving Adrienne haar Orde van de Serafijnen van haar opa, koning Carl Gustaf.

Prinses Adrienne Josephine Alice, het derde kindje van Madeleine en Chris, kwam op 9 maart ter wereld in het ziekenhuis van Danderyd, bij Stockholm. Ze is het zevende kleinkind van koning Carl Gustaf en koningin Silvia.

Na de ceremonie poseerde het gezin - met de vierjarige Leonore op blote voetjes - buiten bij de kapel. Daarna volgde er een receptie met lunch voor genodigden.

Foto's: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--