Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Fotosessie tijdens gezinsuitjes Filip en Mathilde

29 juni 2020 · Leestijd 2 min

Koning Filip en koningin Mathilde van België zijn er dit weekend met hun gezin op uit getrokken. Met hun vier kinderen fietsten ze zaterdag een rondje van twintig kilometer op het fietsroutenetwerk in Bokrijk, niet ver van Genk.

Het koninklijk gezin wilde met het uitstapje de toeristische sector in België een boost geven. Tijdens de rit werd ook gestopt om de natuur te bewonderen.

Naast de fietstocht werd ook het openluchtmuseum van Bokrijk aangedaan, waar ze halt hielden voor de Bruegel-tentoonstelling. Ook hielden de koning, koningin en hun vier tieners een korte stop bij camping Holsteenbron, waar ze een praatje maakten met de uitbater en enkele gasten.

Lees verder onder de foto's.

Zondag ging het koninklijk gezin wederom op stap. In de Ardennen maakten ze een wandeling vanaf het kijkpunt op de Tombeau du Géant tot aan de oevers van de Semois.

Ook de ouders van koning Filip verschenen voor het eerst sinds de coronacrisis ten tonele. De 86-jarige koning Albert en zijn echtgenote koningin Paola (82) poseerden met hun zoon, schoondochter en vier kleinkinderen Elisabeth, Gabriël, Emmanuel en Eléonore.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--