Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Frederik bezoekt wetenschapsfestival in Hillerød

29 september 2020 · Leestijd 1 min

De maandagmiddag van de Deense kroonprins Frederik stond deze week in het teken van de wetenschap. Frederik bezocht de Sophienborgschool in Hillerød, die deelnam aan het jaarlijkse wetenschapsfestival. Het Deense hof deelde op Instagram een aantal foto's van het wetenschappelijke uitstapje.

De kroonprins werd op de school begeleid langs verschillende workshops, waar studenten uit alle jaarlagen hebben meegewerkt aan experimenten in de verschillende wetenschappelijke schoolvakken. Het doel van het jaarlijkse festival is om het onderwijs van de wetenschappelijke schoolvakken te bevorderen.

Frederik bezocht de school als beschermheer van de landelijke viering HCØ2020. Daarmee wordt gevierd dat de Deense wetenschapper H.C Ørsted 200 jaar geleden elektromagnetisme heeft ontdekt. Een aantal activiteiten stond daarom volledig in het teken van elektromagnetisme. Aan het eind van de dag deed de kroonprins op het schoolplein zelf ook mee aan een experiment waarin elektromagnetisme centraal stond.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--