Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Frederiks Royal Run afgelast vanwege corona

20 mei 2020 · Leestijd 2 min

Nadat de Deense troonopvolger zijn Royal Run al had uitgesteld komt dinsdag het bericht dat het hardloopevenement is afgelast als gevolg van de coronacrisis.

"Royal Run is in een paar jaar uitgegroeid tot een feestdag en een fantastisch hardloopevenement door het hele land", aldus Frederik. "Duizenden mensen zijn betrokken, zowel als toeschouwer als deelnemer. Het was echt een volksfeest." Zoveel mensen bijeen in september is volgens de kroonprins "niet langer realistisch" en dus kwam het Deense hof tot de conclusie dat de Royal Run "niet plaats kan vinden zoals die is bedoeld - een treffen van Denen van alle leeftijden, in het hele koninkrijk".

Het hardloopevenement, dat in 2018 voor het eerst plaatsvond ter gelegenheid van Frederiks vijftigste verjaardag, stond aanvankelijk gepland op tweede pinksterdag, 1 juni. Eind maart werd besloten de sportloop uit te stellen tot september, in de hoop dat de coronamaatregelen tegen die tijd versoepeld zouden zijn.

Lees verder onder de foto.

2018: Prins Christian, prinses Isabella, prins Vincent en prinses Josephine rennen met hun moeder
2018: Prins Christian, prinses Isabella, prins Vincent en prinses Josephine rennen met hun moeder over de finish van het Royal Run-event in Kopenhagen.

Nieuwe Royal Run

De eerstvolgende Royal Run vindt volgend jaar plaats op tweede pinksterdag, 24 mei. Frederik laat dinsdag weten "met zijn gezin uit te kijken naar Pinksteren 2021". "Wanneer we hopelijk weer een Royal Run kunnen organiseren zoals we gewend zijn. Tot die tijd hoop ik dat iedereen met plezier blijft hardlopen en in beweging blijft."

De Royal Run zou dit jaar voor het eerst ook in Groenland plaatsvinden. In totaal schreven meer dan 70.000 mensen zich in voor het sportevenement.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--