Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Gaan de staatsbezoeken door ondanks het coronavirus?

28 februari 2020 · Leestijd 2 min

Zowel Willem-Alexander en Máxima als hun Belgische collega's Filip en Mathilde hebben binnenkort een staatsbezoek op de agenda staan. Punt van zorg is het coronavirus, dat zich in snel tempo over de wereld verspreidt. Gaan de bezoeken nog wel door?

De Rijksvoorlichtingsdienst meldt dat er van dag tot dag bekeken wordt of het staatsbezoek aan Indonesië doorgang kan vinden. Voorlopig lijkt het bezoek van 10 tot en met 13 maart gewoon door te gaan.

Indonesië zou tot nu toe nog geen besmettingen met het coronavirus gemeld hebben. Dit in tegenstelling tot andere landen in Zuidoost-Azië zoals Maleisië en Singapore. Zij hebben bijvoorbeeld al tientallen gevallen van besmetting gemeld. Of Indonesië eerlijk is in het doorgeven van besmettingen is nog maar de vraag. Viroloog Anne Vossen vertelde donderdagavond op NPO 1 te denken dat het land niet goed is in het opsporen van het virus.

Staatbezoek aan Italië

Ook het staatsbezoek van het Belgische koningspaar aan Italië lijkt gewoon door te gaan. Het programma van 23 tot en met 25 maart zal niet worden aangepast ondanks de geplande bezoeken aan brandhaarden als Milaan en Rome.

Royaltyjournalist Wim Dehandschutter van Het Nieuwsblad zei tegen Blauw Bloed: "Het is een belangrijk staatsbezoek. Ze zijn het al anderhalf jaar aan het plannen. Dat blaas je niet zomaar af." "Ik neem aan dat het Paleis en Buitenlandse Zaken, net als in Nederland, de situatie van dag tot dag opvolgen" aldus Wim.

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--