Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Geboorteakte onthult waar Archie ter wereld kwam

17 mei 2019 · Leestijd 2 min

Archie, het zoontje van Harry en Meghan, is anderhalve week geleden geboren in het Portland-ziekenhuis in Londen. Dat blijkt uit de geboorteakte die verschillende Britse media vrijdag publiceerden.

Geruchten dat Meghan in het chique privéziekenhuis was bevallen deden al langer de ronde. Archie Harrison Mountbatten-Windsor werd op 6 mei om 05.26 uur geboren.

Twee dagen later poseerden de kersverse ouders met hun zoon en maakten ze zijn naam bekend via Instagram. Zijn geboorteplaats hielden de hertog en hertogin van Sussex echter nog voor zich.

Tijdens de laatste weken van de zwangerschap ging het verhaal de ronde dat Meghan thuis in Frogmore Cottage, op het landgoed Windsor, wilde bevallen.

Buckingham Palace maakte maandagmiddag 6 mei bekend dat Meghans bevalling begonnen was, later bleek dat Archie toen al geboren was. Een paar uur na het bericht van het Britse hof maakte Harry de geboorte van zijn zoon wereldkundig. Dat deed de stralende vader voor de stallen van Windsor Castle.

De zoon van de 37-jarige voormalige actrice en haar 34-jarige prins is zevende in de lijn van de Britse troonopvolging. Harry en Meghan hebben ervoor gekozen hun kind geen titels te geven.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--