Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Geen Britse nationaliteit voor Meghan

9 januari 2021 · Leestijd 2 min

Meghan kan fluiten naar haar Britse paspoort. De hertogin van Sussex voldoet namelijk niet aan de strikte voorwaarden om een aanvraag in te dienen. "Meghan Markle mist officieel haar kans om Brits te worden", aldus de Daily Mail.

De Home Office eist een driejarig verblijf in het Verenigd Koninkrijk. In die periode mogen maximaal 270 dagen in het buitenland worden doorgebracht, waarvan maximaal 90 in het jaar dat aan de aanvraag vooraf gaat.

Voor Meghan ging de klok in november 2017 tikken toen ze zich verloofde met prins Harry en zich in Londen vestigde. Ze kreeg toen ook een permanente verblijfsvergunning. Destijds bevestigde Kensington Palace dat Meghan zeker van plan was de Britse nationaliteit aan te vragen, maar de normale procedure zou bewandelen. Vanuit Britse optiek ging het echter mis toen Meghan en Harry besloten dat hun toekomst niet binnen het koningshuis maar in Amerika lag.

Een andere lotsbestemming

Op 8 januari vorig jaar maakten ze bekend een andere lotsbestemming te wensen. Voor Meghan stopte daarmee ook het aftellen naar een Brits paspoort omdat ze enkele maanden in Canada verbleef en daarna met Harry en zoontje Archie naar Californië verhuisde. Ze voldeed daarmee niet meer aan de verblijfseisen. Als het paar wel in Engeland was gebleven dan had Meghan afgelopen november de procedure in gang kunnen zetten.

Volgens de Daily Mail is het een "gemiste kans", maar gezien de moeizame verhouding van Meghan met Groot-Brittannië is het zeer de vraag of de hertogin van Sussex dit ook zo ervaart. De krant beseft dat ook. "Gezien de omstandigheden is het zeer onwaarschijnlijk dat Meghan ooit een Brits staatsburger wordt."

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--