Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Geen feesten bij geboorte Luxemburgse prins of prinses

28 april 2020 · Leestijd 2 min

Het Luxemburgse hof heeft alle plannen voor een uitgebreide verwelkoming van een toekomstige troonopvolger in de prullenbak kunnen gooien. Wanneer erfgroothertogin Stéphanie (36) in een van de komende weken het leven schenkt aan een dochter of zoon, moeten vanwege de coronacrisis publieke festiviteiten achterwege blijven. De vreugde van ouders en van grootouders groothertog Henri en groothertogin Maria Teresa kan alleen via sociale media met de Luxemburgse bevolking worden gedeeld.

Dat is een domper voor de groothertogelijke familie die na maanden van negatief nieuws wel wat vrolijke berichten kan gebruiken. De afgelopen maanden hebben toch vooral in het teken gestaan van het onderzoek dat in opdracht van premier Xavier Bettel werd ingesteld om de gang van zaken aan het hof in kaart te brengen. De bevindingen waren schadelijk voor Henri maar meer in het bijzonder voor zijn bemoeizuchtige echtgenote, die het personeelsbeleid naar haar hand zette. Henri beloofde beterschap en de premier zei goed in de gaten te zullen houden dat de aanbevolen verbeteringen ook worden doorgevoerd.

Het schandaal overschaduwde het blije nieuws van de zwangerschap van Stéphanie, die begin december liet weten in verwachting te zijn. Met echtgenoot erfgroothertog Guillaume keek ze uit naar een geboorte in mei. Beiden waren na ruim zeven jaar huwelijk dolgelukkig dat er gezinsuitbreiding op komst was, en Guillaume vond het prachtig dat ze het nieuws nog lange tijd voor zichzelf hadden kunnen houden.

Vanwege de coronacrisis is het stel geheel uit het openbare leven en uit de publiciteit verdwenen.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--