Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Kijkersvraag: waarom is er geen gezamenlijke wintersportvakantie meer in Lech?

6 februari 2024 · Leestijd 3 min

In 2020 kwamen leden van de koninklijke familie voor het laatst 'en public' bij elkaar voor een wintersportvakantie in Lech. Waarom gaan de Oranjes sindsdien niet meer met elkaar op wintersportvakantie? Wij zoeken het voor je uit!

Het was voorheen in februari vaste prik in Lech voor de koninklijke familie. Al sinds de jaren zestig reist het hele koninklijke gezin naar deze skiplek in Oostenrijk om daar vakantie met elkaar te vieren. We hebben inmiddels dan ook een bak aan leuk archiefbeeld van deze wintersportvakanties verzameld. Tijdens zo'n vakantie wordt iedereen meteen gefotografeerd op de latten. Dat levert overigens vaak leuke actiebeelden op, kijk hier maar.

Geen gezamenlijke vakantie in Lech meer

Maar sinds 2020 is zo'n op het oog gezellige wintersportvakantie met de Oranjes er niet meer van gekomen. Prins Constantijn ging bijvoorbeeld al eerder dit jaar met zijn gezin de piste op. Zonder broer, moeder en bijpassend fotomoment, dus. Maar hoe komt het eigenlijk dat deze gezamenlijke wintersportvakanties niet meer op de agenda's van de Oranjes staan?

Lees verder onder de foto.

De Oranjes tijdens het fotomoment in Lech in 2019
De Oranjes tijdens het fotomoment in Lech in 2019.

De grote reden hiervoor is, zo liet de Rijksvoorlichtingsdienst eerder weten, dat het koninklijk gezin alleen nog compleet op de foto wil. Iets wat met studerende kinderen in binnen- en buitenland een steeds lastigere opgave wordt. Zeker omdat niet alle schoolschema's op elkaar aansluiten. Zo studeert prinses Ariane momenteel in Italië. Dit besluit viel tegelijk met de keuze om alleen nog maar met het gezin op de foto te gaan. Hiermee is een einde gekomen aan het massale fotomoment in de bergen van Lech met andere leden van Het Koninklijk Huis.

Lees verder onder de foto.

Beatrix met de prinsjes in Lech (1972)
Prinses Beatrix, prins Claus en hun drie kinderen Willem-Alexander, Johan Friso en Constantijn in Lech (1972).

Toch op wintersportvakantie?

Dat de gezinnen van prinses Beatrix, koning Willem-Alexander en prins Constantijn nu niet meer gezamenlijk de ski's onderbinden hoeft overigens niet te betekenen dat ze niet meer skiën. Zo zijn de publieke agenda's van de koning en koningin deze (en een deel van komende) week nog leeg. In deze roostervrije tijd zouden ze kunnen gaan skiën, maar daar maakt de Rijksvoorlichtingsdienst niets over bekend en blijft een speculatie. Wel konden we via sociale media meekrijgen dat prins Constantijn recentelijk nog op de latten stond met zijn gezin. Gravin Eloise deelde op haar Instagram-account een story met gravin Leonore in de skilift.

Foto's: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--