Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Prinses Ariane onthult: zó is het om te studeren in Italië

28 april 2024 · Leestijd 2 min

De jongste dochter van koning Willem-Alexander en koningin Máxima studeert momenteel in Italië. Prinses Ariane is voor Koningsdag weer even in het land en vertelt aan de pers over haar studietijd aan de Middellandse Zee.

De 17-jarige prinses is weer even thuis bij haar ouders op Paleis Huis ten Bosch. Ze vergezelt haar ouders, zussen en de rest van koninklijke de familie tijdens Koningsdag in Emmen. Daar vertelt ze aan de pers over haar tijd in het land van pizza, pasta en ijs.

"Ik mis mijn ouders elke dag een beetje"

"Het is een heel mooie ervaring, zeker", zegt prinses Ariane in een persgesprek met NOS. "Ik ben wel blij om terug te zijn, want ik miste mijn ouders wel", zo geeft de prinses toe. De verslaggever vraagt naar de momenten waarop ze haar ouders het meest mist. "Ik mis ze elke dag wel een beetje tuurlijk, het is wel een afstandje."

Lees verder onder de foto.

Koningsdag 2024
Prinses Ariane ziet er stralend uit in haar monochrome outfit.

De verslaggever vraagt of de 17-jarige de prinses de Italiaanse taal al meester is. Haar Italiaans is vooralsnog "così così", zegt ze lachend, wat zoveel betekent als zozo, "maar ik werk eraan". Een van haar zussen valt haar bij door te roepen dat het "met de dag beter wordt". En dat beaamt de prinses. De prinses draagt overigens een roodbruin pak van MaxMara tijdens Koningsdag.

Studeren in Italië

Prinses Ariane studeert momenteel op het United World College Adriatic, in de buurt van Triëst in Italië. Hier gaat de prinses op voor haar Internationaal Baccalaureaat. Prinses Alexia heeft dit ook gedaan, zij volgde deze studie echter in Wales. Hier lees je meer over de school van prinses Ariane in Italië.

Foto's: ANP

Geschreven door

Renée Prenger

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--