Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Geen leuk begin van 2022 voor Zweeds koningspaar

4 januari 2022 · Leestijd 2 min

De eerste week van het nieuwe jaar is voor koning Carl Gustaf (75) en koningin Silvia (78) van Zweden minder leuk gestart dan gehoopt. Ze zijn beiden besmet met het coronavirus. Dat heeft het Zweedse koningshuis dinsdag bekendgemaakt. Het koninklijk paar heeft milde symptomen.

"De koning en koningin, die beiden volledig gevaccineerd zijn met drie vaccinaties, hebben milde symptomen en voelen zich goed, gezien de omstandigheden", staat in een verklaring. Koning Carl Gustaf en zijn echtgenote Silvia zitten in zelfisolatie, meldt de verklaring. Er wordt hard aan gewerkt om uit te zoeken met wie ze de afgelopen tijd in contact zijn geweest.

De koningin reisde in december niet naar Dubai voor een driedaags bezoek, omdat ze kampte met verkoudheid. Toen had ze niet het coronavirus. "Hare majesteit is negatief getest op Covid-19, maar blijft toch thuis omdat ze verkouden is", meldde een woordvoerder destijds.

Groothertog Henri

Ook groothertog Henri van Luxemburg heeft het coronavirus opgelopen. De 66-jarige groothertog heeft dinsdag een zelftest gedaan die positief bleek te zijn. Daarop besloot hij in thuisquarantaine te gaan.

Na de zelftest is ook een PCR-test uitgevoerd, die bevestigde dat Henri inderdaad besmet is met het virus. Henri heeft volgens het Luxemburgse hof milde klachten en kan daarom zijn taken gewoon blijven uitvoeren.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--