Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Gezondheid eerst! Nog even geen feest in Marokko

25 juli 2022 · Leestijd 2 min

Marokko heeft opnieuw het nationale feest ter gelegenheid van de kroning van koning Mohammed VI afgelast. Het paleis liet weten dat de vorst dit heeft besloten naar aanleiding van het nog steeds rondwarende coronavirus. Volgens media in onder meer Marokko en Spanje is niet het coronavirus maar de zwakke gezondheid van de 59-jarige vorst, die zou worden verpleegd, de reden.

Alle evenementen van de nationale feestdag van 30 juli, als het 23 jaar geleden is dat Mohammed VI werd werd gekroond, gaan voorlopig niet door.

De koning is half juni zelf besmet geraakt ten noordoosten van Parijs, meldden de autoriteiten destijds. Maar hij had geen klachten en moest van de dokter slechts enkele dagen rust nemen. De gezondheidstoestand van de vorst is een bron van geruchten in Marokkaanse media, mede omdat het hof slechts summier mededelingen doet. De koning is in juni plotseling voor "een speciaal bezoek" naar Frankrijk gegaan. Hij zou een week geleden zijn teruggekeerd. Spaanse media meldden dat de koning naar Parijs is gegaan voor behandeling aan hartklachten en dat hij nog helemaal niet is teruggekeerd.

Mohammed VI is maandenlang niet in het openbaar verschenen. De staatstelevisie heeft eerder deze maand beelden uitgezonden van de koning bij de viering van het Offerfeest. Sommige internetters twijfelen of de beelden van de viering van dit jaar zijn.

ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--