Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Dubbel goed nieuws voor koning Charles!

26 april 2024 · Leestijd 2 min

Goed nieuws uit het Verenigd Koninkrijk. Koning Charles, die begin dit jaar zijn werkzaamheden tijdelijk moest neerleggen vanwege een kankerdiagnose, kan deze aanstaande dinsdag weer hervatten. Dit maakt het Britse hof vrijdagavond bekend op social media.

Volgens een verklaring van Buckingham Palace zal koning Charles volgende week weer beginnen met zijn publieke taken. In februari kondigde de koning aan dat hij kanker heeft en hiervoor een behandeling ondergaat. Hierdoor moest hij zijn publieke werkzaamheden tijdelijk neerleggen. Hij bleef echter wel aan het werk binnen de paleismuren. Gelukkig kan de monarch vanaf volgende week de draad weer oppakken. Volgens een woordvoerder van Buckingham Palace spreken de dokters van bemoedigende vooruitgang. "Het tempo van het behandelplan wordt nauwkeurig vastgesteld in de loop van zijn herstel, in nauw overleg met zijn medische team", aldus de woordvoerder.

"Dankbaar voor alle steun"

"Nu de eerste verjaardag van de kroning nadert, blijven Hunne Majesteiten diep dankbaar voor de vele vriendelijkheden en goede wensen die zij van over de hele wereld hebben ontvangen tijdens de vreugden en uitdagingen van het afgelopen jaar", zo valt te lezen in het statement van Buckingham Palace.

Lees verder onder de post.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Bezoek aan kankerbehandelcentrum

"Om deze belangrijke gebeurtenis te vieren, zullen de koning en de koningin aanstaande dinsdag samen een kankerbehandelcentrum bezoeken", zo schrijft het hof op social media. Tijdens dit bezoek zullen ze medisch specialisten en patiënten ontmoeten. "Dit is de eerste taak van meerdere externe taken die de koning binnenkort zal uitvoeren", aldus het hof.

Ook inkomend staatsbezoek aangekondigd

In de verklaring komt Buckingham Palace met nog meer heugelijk nieuws. Koning Charles en koningin Camila ontvangen namelijk in juni niemand minder dan keizer Naruhito en keizerin Masako van Japan voor een staatsbezoek. Dit op verzoek van de Britse regering. De exacte data zijn nog niet bekend.

Lees verder onder de foto.

keizerspaar_Naruhito_en_Masako.jpg
Keizer Naruhito en keizerin Masako.

Het is het eerste uitgaande staatsbezoek voor Naruhito en Masako sinds ze in 2019 keizer en keizerin werden. Het koppel woonde in september 2022 wel de staatsbegrafenis van de Britse koningin Elizabeth bij. Er waren in 2020 al plannen voor een staatsbezoek van Japan aan Groot-Brittannië, maar door de pandemie ging daar een streep doorheen.

Foto's: ANP / Instagram @theroyalfamily

Geschreven door

Renée Prenger

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--