Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Goede vriendin prinses Diana stopt samenwerking met The Crown

8 november 2021 · Leestijd 2 min

Jemima Khan (47) werkt niet langer mee aan het script voor het vijfde seizoen van Netflix-serie The Crown. De goede vriendin van de overleden prinses Diana is niet blij met de manier waarop met het verhaal van Diana wordt omgegaan.

De filmproducente werd in 2019 gevraagd om de producer van de serie, Peter Morgan, te helpen bij het script. In het nieuwe seizen wordt ook op de laatste jaren van Diana's leven ingegaan, voor ze in 1997 overleed door een auto-ongeluk in Parijs. Maar het verhaal van de prinses wordt niet "zo respectvol of medelevend" behandeld als Khan had gehoopt, zegt ze tegen The Sunday Times.

"Ik vond het belangrijk dat de laatste jaren van het leven van mijn vriendin correct en met zorg zouden worden afgebeeld, zoals in het verleden niet altijd is gebeurd", zegt ze tegen het nieuwsblad. Zodra ze zich realiseerde dat het verhaal een kant op ging waarmee ze het oneens was, eiste ze naar eigen zeggen dat haar bijdrage en naamsvermelding zouden worden verwijderd.

Volgens een woordvoerder van de serie is Khan sinds het begin "een vriend, fan en supporter van The Crown". Ze heeft nooit een contract getekend als schrijfster, maar wel informatie ingebracht voor de serie, zegt de woordvoerder tegen The Sunday Times.

Prinses Diana kwam op 31 augustus 1997 om het leven bij een auto-ongeluk in Parijs. Ook haar vriend Dodi Al-Fayed overleed bij het ongeluk. Diana was van 1981 tot 1996 getrouwd met prins Charles.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--