Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Grappig! Elizabeth snijdt G7-taart aan met zwaard

12 juni 2021 · Leestijd 2 min

Koningin Elizabeth heeft vrijdag tijdens bijeenkomsten rond de G7-top laten zien dat ze nog niets van haar humor heeft verloren. Zo zorgde de 95-jarige vorstin voor een lach bij het officiële fotomoment en maakte ze later goede sier door een taart aan te snijden met een zwaard.

Tijdens de lunch in Eden Project, een complex van botanische tuinen, in Cornwall kreeg Elizabeth de taart aangeboden. De koningin stond erop om deze ceremonieel aan te snijden met het zwaard van de Lord-Lieutenant van Cornwall.

Een assistent spoedde zich vervolgens naar de vorstin om te melden dat er ook een mes beschikbaar is. "Ik weet dat die er is, maar dit is ongebruikelijker", zei Elizabeth, waarop Camilla, de hertogin van Cornwall, en Catherine, de hertogin van Cambridge in lachen uitbarstten.

Elizabeth gebruikte daarna alsnog het mes om een tweede stuk aan te snijden. "Dat ziet er goed uit", was haar commentaar vervolgens.

Lees verder onder de foto's en video.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen
Officieel_fotomoment_G7_met_Elizabeth.jpg

Eerder, tijdens het officiële fotomoment met de G7-leiders, toonde Elizabeth ook al haar droge humor. "Moeten we kijken alsof we het naar onze zin hebben?", merkte ze op toen ze met hen poseerde. Onder anderen Joe Biden, Angela Merkel en Emmanuel Macron konden er hartelijk om lachen.

Lees verder onder de foto.

Catherine bracht eerder op de dag met de Amerikaanse first lady Jill Biden een bezoek aan een school in Cornwall. Jill Biden werkte lang als docent Engels en geldt in de VS als een gepassioneerd pleitbezorger van de onderwijssector.

De twee vrouwen spraken met docenten en kinderen van 4 en 5 jaar. Daarna was er een kringgesprek met diverse onderwijsexperts die door Kate waren uitgenodigd. Ook voedden zij met zijn tweeën een van de schoolkonijnen. Het dier kreeg een wortel uitgereikt.

Het was de eerste maal dat Catherine en Jill Biden elkaar ontmoetten. Na de sessie in het schooltje vertrok Jill Biden naar het strand, waar zij een wandeling maakte met haar man en de Britse premier Boris Johnson.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--