Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Grappig! Koningin krijgt vragenvuur van kinderen stichting Petje af

9 juni 2022 · Leestijd 2 min

Na haar verrassingsbezoek aan het Máximacollege in Ridderkerk heeft koningin Máxima donderdagmiddag een werkbezoek gebracht aan stichting Petje af. De stichting zet zich in voor kansengelijkheid voor kinderen en viert dit jaar haar vijftienjarig jubileum.

Het werkbezoek vond plaats op het hoofdkantoor van advies- en accountantsorganisatie KPMG in Amstelveen. Stichting Petje af organiseert activiteiten die kinderen van 10 tot en met 14 jaar aanvullend op het reguliere onderwijs kunnen volgen. Tijdens het praktijkgerichte programma komen ze in aanraking met rolmodellen en verschillende werkvelden.

De koningin werd buiten KPMG opgewacht door Brecht van Schendel, directeur-bestuurder van de stichting, en door vier kinderen van Petje af. Binnen had Máxima gesprekken met medewerkers, bestuursleden en vrijwilligers. En enkele kinderen van Petje af vertelden over de verschillende activiteiten en hun hoogtepunten. Maar ze hadden ook wat vragen voor de koningin!

Benieuwd? Lees verder onder foto's.

Koningin_aankomst_Petje_af
Konigin_Maxima_kinderen_Petje_af
Koningin_krijgt_vragenvuur_van_kinderen_stichting_Petje_ af

Zo wilde een meisje weten of het klopt dat Máxima in haar geboorteland Pakistan was geweest. De koningin bevestigde dat ze er meermaals was geweest. Een jongen vroeg haar hoe het was om "allemaal privévliegtuigen" te hebben. Máxima zei lachend dat dat niet klopt en dat ze woensdag zelfs een dag later dan gepland terugkwam uit Argentinië omdat haar vlucht "was gecanceld".

Een ander meisje was benieuwd hoe de koningin het vond om vorige week parachute te springen. Vooral koning Willem-Alexander vond dat spannend, vertelde ze. Hij had haar van tevoren "drie zoenen" gegeven. Een van de laatste vragen was of Máxima nog wel onherkenbaar over straat kan. De koningin zei dat dit in sommige landen niet zo is en dat het wel fijn kan zijn om soms ergens gewoon een "kopje koffie" te kunnen drinken. Al zei ze ook niet zoveel stil te staan bij de momenten dat ze niet wordt herkend.

Een groep andere kinderen liet de koningin vervolgens in presentaties zien over welke beroepen ze bij Petje af hebben geleerd. Máxima kreeg uitleg over onder meer de brandweer, de bakker en over natuurfotografie. De dag werd afgesloten met een groepsfoto met alle kinderen.

Konigin_Maxima_kinderen_Petje_af_1

ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--