Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Grappig: Letizia draagt dezelfde jurk als Máxima

18 februari 2021 · Leestijd 2 min

Letizia was dinsdag aanwezig bij de opening van de nieuwe tentoonstelling ter ere van de Spaanse auteur Concepcion Arenal (1820-1893). De tentoonstelling wordt vertoond in de Nationale Bibliotheek in Madrid vanwege de 200e verjaardag van de feministische en literaire pionier. En Letizia verscheen in een jurk die ons bekend voorkomt!

Letizia liet zich rondleiden door de tentoonstelling langs de manuscripten en voorwerpen van Arenal. De Spaanse vorstin werd vergezeld door Carmen Calvo, een Spaanse politica en actief feminist.

Arenal was de eerste Spaanse vrouw die aan de Universiteit studeerde. Ook was zij een belangrijk liberaal denker en schreef verschillende boeken waarvoor ze als eerste vrouw ooit in 1861 een prijs kreeg van de Royal Academy of Moral Sciences and Politics. Toen Arenal in 1893 overleed raakten haar boeken en werken veelal op de achtergrond in de geschiedenis van Spanje. De tentoonstelling in de Nationale Bibliotheek is daarom een poging om de vergeten auteur weer onder de aandacht te brengen.

Zowel haar persoonlijke leven als haar werk staat centraal in de tentoonstelling, die een "biografische reis" belooft te zijn. Teksten en manuscripten, die jaren niet vertoond zijn geweest, en andere voorwerpen en beelden die met Arenal te maken hebben zijn te bewonderen.

Bekende jurk

De jurk die koningin Letizia droeg, kwam ons bekend voor. Het is dezelfde japon die koningin Máxima eerder droeg bij een bezoek aan Tivoli Vredenburg. De jurk is van het merk Massimo Dutti en kost 169 euro.

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--