Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Groothertog Henri krijgt Sandhurst Medaille

23 september 2020 · Leestijd 2 min

De Britse ambassadeur in Luxemburg, John Marshall, heeft dinsdag in het Groothertogelijk Paleis de zogenoemde 'Sandhurst Medal' uitgereikt aan groothertog Henri en diens zoon erfgroothertog Guillaume.

De 'Sandhurst Medal' is in 2016 ingesteld om "buitengewone prestaties te erkennen van internationale studenten die de officiersopleiding met succes hebben afgerond." Inmiddels hebben meer dan 4800 internationale alumni van de academie uit meer dan 120 verschillende landen de medaille ontvangen. Met de medaille komt ook lidmaatschap voor de Sandhurst Trust, waardoor ze in contact kunnen blijven met de Academie. Beiden zijn alumni van de Britse koninklijke militaire academie Sandhurst, waar ook de Luxemburgse prinsen Sébastien en recentelijk Paul-Louis een militaire opleiding voltooiden. Ook de Britse prins William heeft een opleiding gevolgd aan deze academie.

Het Luxemburgse hof verspreidde na afloop van de samenkomst in het paleis, waarbij onder meer ook de Britse militair attaché voor België en Luxemburg aanwezig was, een groepsfoto. Groothertog Henri was in de periode 1974-1975 op Sandhurst, waar zijn vader groothertog Jean ook een opleiding had gevolgd.

Bron: ANP

Foto's: Cour Grand-Ducale

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--