Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Groothertog Henri: Luxemburg hou vol!

10 april 2020 · Leestijd 2 min

De nu al vier weken durende 'mobilisatie' van de Luxemburgse samenleving in de strijd tegen het coronavirus mag niet afzwakken. Die boodschap hadden groothertog Henri en echtgenote groothertogin Maria Teresa vrijdag voor de bevolking. "Alleen op die manier kunnen we spoedig de eerste resultaten zien."

Op sociale media lieten beiden zien dat er ook tijdens de lockdown vanuit kasteel Colmar-Berg hard wordt gewerkt en dat het paar zich op de hoogte houdt van de ontwikkelingen in Luxemburg door telefoongesprekken en videobellen.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

"In hun gesprekken, discussies of werkvergaderingen vragen de groothertog en groothertogin niet alleen om informatie van degenen die in deze gezondheidscrisis zijn gemobiliseerd, maar geven ze ook steun aan degenen die door de pandemie zijn getroffen", aldus het bericht van het hof. "Zo worden ze de boodschappers van een echt gevoel van nationale eenheid: deze vreselijke beproeving creëert een ongelooflijke golf van solidariteit die onze samenleving ingrijpend zal veranderen", meende het paleis ook.

Het groothertogelijk paar heeft in vergelijking met onder meer de collega's in België, Nederland en Spanje maar weinig van zich laten horen tijdens de coronacrisis. Henri hield op 16 maart een toespraak voor radio en televisie, maar daarna duurde het tot 1 april alvorens er op sociale media de eerste opnamen werden gedeeld van vanuit het kasteel.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--