Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Haakon bezoekt tech-event voor honderd meiden

4 november 2021 · Leestijd 2 min

Kroonprins Haakon van Noorwegen was woensdag te gast in de provincie Rogaland. Hij bezocht daar een techbedrijf en raakte verzeild bij een tech-event georganiseerd voor honderd geïnteresseerde meisjes

Rogaland is een provincie waar veel van de olie- en gasactiviteiten van het land zijn gevestigd. Vanwege de overstap naar duurzame energie is er behoefte aan nieuwe industrieën in de regio. Technologie die nu al aanwezig is, kan gebruikt worden voor het ontwikkelen van nieuwe oplossingen in andere industrieën. Haakon liet zich informeren over hoe Rogaland zich op een nieuwe toekomst voorbereidt.

De eerste stop op het programma was AutoStore, een bedrijf dat zogeheten robotic warehousing-oplossingen maakt voor verschillende grote bedrijven. De kroonprins werd rondgeleid in het pand van het hoofdkantoor in het dorp Åmsosen in Nedre Vats. Hij kreeg een testsysteem te zien en zag hoe de robots snel en efficiënt goederen oppakten en in een magazijn plaatsten.

Na het bezoek aan Vindafjord ging Haakon naar de openbare bibliotheek van Haugesund waar honderd meisjes meededen aan een zogeheten Girl Tech Fest. Ze mochten programmeren en animaties maken om zo computerspelletjes te ontwerpen. De royal was onder de indruk van de prestaties van de meiden. Hij sprak de hoop uit dat ze zo geïnspireerd zijn dat ze later een technisch beroep kiezen.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--