Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Haakon en Mette-Marit gaan gluren bij de buren

8 februari 2022 · Leestijd 2 min

De Noorse kroonprins Haakon en zijn vrouw kroonprinses Mette-Marit brengen dit voorjaar een officieel bezoek aan Zweden. Het kroonprinselijk paar reist van 2 tot en met 4 mei af naar hun buurland. Ze doen daar de steden Stockholm en Göteborg aan. Het bezoek wordt georganiseerd door de Zweedse kroonprinses Victoria en haar man prins Daniel.

De reis staat in het teken van de economische samenwerking tussen Noorwegen en Zweden, met speciale aandacht voor duurzaamheid. Zo zullen onderwerpen als schone energie, klimaatvriendelijke gebouwen en duurzame landbouw aan bod komen. 

Naast duurzaamheid staan ook de bevordering van cultuur en de creatieve industrie op de agenda. Zo brengen de royals onder meer een bezoek aan het Kulturhuset in Stockholm. Ook gaan ze in de Zweedse hoofdstad langs bij het cultuurcentrum Space, dat zich richt op digitale cultuur als computergames, muziek en e-sports.

De trip stond in eerste instantie gepland voor eind januari, maar vanwege de coronapandemie werd de koninklijke visite uitgesteld.

ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--