Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Haakon en Mette-Marit stappen aan boord van de Literatuurtrein

14 oktober 2019 · Leestijd 2 min

Kroonprins Haakon en kroonprinses Mette-Marit zijn maandagochtend op de speciale Literatuurtrein gestapt. Het Noorse kroonprinselijk paar reist via Berlijn en Keulen naar eindbestemming Frankfurt. Hier vindt de grootste boekenbeurs van de wereld plaats waar Noorwegen dit jaar eregast is.

ANP-78252161.jpg

Aan boord van de trein treffen Haakon en Mette-Marit zo'n honderd Noorse schrijvers en studenten. De kroonprinses, die een belangrijke ambassadeur van Noorse literatuur in het buitenland is, benadrukte voordat ze de trein instapte het belang van boeken. "Velen van ons hebben ervaren dat literatuur helpt om antwoorden te vinden op de grote vragen van het leven", zei de prinses. "Wanneer je leest, leer je veel over de maatschappij, over anderen en over jezelf."

Lees verder onder de foto.

Het koppel maakt maandag eerst een tussenstop in Keulen. Hier zullen zij onder andere opnieuw een bezoek brengen aan een boekhandel. Dinsdag reizen zij door naar de Frankfurter Buchmesse. De grootste boekenbeurs van Duitsland vindt plaats van woensdag tot en met zondag.

Expositie en boekhandel

Haakon en Mette-Marit trapten hun literaire reis vrijdag al af in Düsseldorf. Toen opende Mette-Marit een grote kunstexpositie over de Noorse schilder Edvard Munch (1863-1944) in Düsseldorf. Zaterdag bezochten de kroonprins en kroonprinses een Noorse boekwinkel in Berlijn.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--