Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Haakon en Mette-Marit wonen herdenkingsdienst bij

18 oktober 2021 · Leestijd 2 min

Kroonprins Haakon en kroonprinses Mette-Marit hebben zondag een kerkdienst bijgewoond in de Noorse plaats Kongsberg. In een volle kerk herdachten ze de vijf mensen die woensdagavond gedood werden na een aanval met een scherp voorwerp.

Tijdens de herdenkingsdienst werd er voor elk van de doden een kaars aangestoken. Na de dienst volgde er nog een samenzijn in het gemeentehuis, waarbij het kroonprinselijk paar ook aanwezig was.

Lees verder onder de foto's.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Koning Harald stuurde donderdag zijn condoleances naar de burgemeester van Kongsberg. Via een brief betuigde de 84-jarige vorst namens de hele koninklijke familie zijn medeleven en afschuw na de tragische gebeurtenissen.

"Wij leven mee met de nabestaanden en gewonden in het verdriet en de wanhoop. En we denken aan alle getroffenen in Kongsberg die hebben ervaren dat hun veilige lokale omgeving plotseling een gevaarlijke plek werd." Koning Harald eindigde zijn brief met de woorden: "Het is onze hoop dat de veiligheid wordt hersteld zodat de angst niet vastloopt."

Foto: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--