Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Haakon:"Jongeren moeten meer participeren in de samenleving"

3 maart 2021 · Leestijd 2 min

De Noorse kroonprins-regent Haakon wil dat jongeren die werkloos zijn of geen school volgen meer gaan participeren in de samenleving. Daarover sprak hij dinsdag met verschillende gemeentes tijdens een digitale bijeenkomst. In Noorwegen hebben bijna 120.000 mensen onder de dertig jaar geen werk of volgen geen opleiding. Dat is ook deels het gevolg van de huidige coronacrisis.

Haakon bedankte alle gemeentes voor het werk dat zij nu al voor die jongeren verrichten. "Bedankt voor het steunen van hen. Zoals jullie weten: er is veel goud te vinden", sprak de kroonprins over de kansen die er liggen op dat gebied. Ook noemde hij het betrekken van deze jongeren bij de samenleving "een van de grootste uitdagingen van deze tijd".

Verder sprak Haakon ook over het probleem met Vilde Walderhaug (16) en Josué Illunga Kongolo (18). Allebei zijn ze betrokken bij een educatief programma. Het tweetal gaf aan dat vooral praten belangrijk is. Ook ging het over vrijetijdsbesteding en de mogelijkheid om te ontdekken waar je goed in bent.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--