Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Haakon spreekt met medewerkers van de gezondheidsdiensten

29 oktober 2020 · Leestijd 2 min

De Noorse kroonprins-regent Haakon kan zich goed voorstellen dat mensen de coronacrisis helemaal zat zijn. Dat zei de kroonprins donderdagmiddag tijdens een lunchbijeenkomst met medewerkers van de gezondheidsdiensten op het Koninklijk Paleis in Oslo.

Haakon sprak aan het begin van zijn toespraak over hoe zeer hij onder de indruk was van het werk van de zorg. "We willen u en de hele Noorse gezondheidszorg bedanken voor het enorme werk dat is verzet sinds de pandemie Noorwegen trof."

Maar, zo beseft ook de kroonprins, het einde van de crisis is nog niet in zicht. "Velen beginnen waarschijnlijk moe te worden. Ik denk dat we allemaal moeten horen en begrijpen hoe het kan voelen - dat het volwassen worden anders is dan u zich had voorgesteld, dat uw levensonderhoud van de ene op de andere dag verdwenen was en u slaapgebrek heeft omdat u de rekeningen niet kunt betalen. Of dat u eenzaam bent en het gevoel heeft dat u door de maatregelen meer geïsoleerd raakt."

Moeilijk werk

Dat niet iedereen het eens is met de maatregelen erkent Haakon. "Maar toch moeten we het moeilijke werk samen doen. Ik denk dat ik namens iedereen spreek als ik zeg dat ik ernaar uitkijk dat de zaken weer zijn genormaliseerd. Dat we samen kunnen zijn als voorheen."

Ook herinnerde de kroonprins aan de basismaatregelen: het houden van afstand, het handen wassen en het thuisblijven bij klachten. "De Noorse samenleving heeft blijk gegeven van bereidheid tot verandering en aanpassingsvermogen. In een zeer veeleisende tijd heeft u ons laten zien dat we samen oplossingen kunnen vinden. Nu moeten we nog meer samen strijden. Dit is namelijk nog niet voorbij. We moeten het samen doen en we moeten volhardend zijn."

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--