Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Happy birthday! Prinses Anne viert kroonjaar

15 augustus 2020 · Leestijd 2 min

De Britse prinses Anne is jarig. De enige dochter van koningin Elizabeth en prins Philip viert zaterdag haar zeventigste verjaardag. De Princess Royal, zoals haar officiële titel luidt, is niet van plan minder te gaan werken. Dat vertelde ze onlangs in een documentaire die televisiezender ITV over haar uitzond.

Het Britse hof heeft ter gelegenheid van haar verjaardag drie nieuwe foto's vrijgegeven. De opnamen zijn gemaakt door fotograaf John Swannell.

Anne Elizabeth Alice Louise wordt op 15 augustus 1950 geboren in Clarence House te Londen. Ze groeit op met drie broers: prins Charles (1948), prins Andrew (1960) en prins Edward (1964). De prinses kiest ervoor om na haar middelbareschooltijd meteen in het 'koninklijk bedrijf' te stappen. Aan de hand van haar ouders leert ze het koninklijke vak.

Geen flauwekul

Anne staat bekend als de 'no-nonsense' prinses, die net als haar vader prins Philip nooit te beroerd is om haar mening te geven, ook al is die niet politiek correct. De prinses behoort sinds jaar en dag tot de hardst werkende leden van het Britse koningshuis. Meestal voert zij zelfs de ranglijst aan.

Volgens Britse media markeert de prinses haar verjaardag met een zeiltocht langs de westkust van Schotland, een favoriete bezigheid van haar en haar man Tim Laurence. Eerder dit jaar zei Anne in een interview tegen beter weten in te hopen dat de mijlpaal onopgemerkt voorbij zou gaan.

Lees verder onder de foto's.

De prinses heeft de afgelopen maanden noodgedwongen meer tijd op haar landgoed Gatcombe Park in Gloucestershire doorgebracht dan ooit, zoals ze zelf vertelde in de ITV-documentaire. Dat vond ze niet makkelijk, omdat de moderne communicatiemiddelen het persoonlijk contact en de echte interactie met mensen niet kunnen vervangen.

Haar zoon Mike en dochter Zara, die meewerkten aan de speciale documentaire, vertelden dat ze echter niet heeft stilgezeten. "Ze gaat elke dag paardrijden, wandelt met de honden en bemoeit zich met de boerderij." De prinses is van jongs af aan gek op paarden. Ze was jarenlang actief in de paardensport. Als ruiter heeft ze meegedaan aan de Olympische Zomerspelen 1976.

Wil je meer weten over prinses Anne? Leer haar nog beter kennen met deze 9 weetjes.

Foto's: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--