Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Harald gaat weer aan de slag

24 januari 2020 · Leestijd 2 min

Koning Harald (82) is na twee weken ziekteverzuim weer aan het werk gegaan. Het hof bracht geen verklaring over de hervatte werkzaamheden naar buiten, maar in zijn agenda staan inmiddels allerlei officiële afspraken.

Harald houdt vrijdag audiëntie op het paleis. De koning ontvangt dan de ambassadeur van de Verenigde Arabische Emiraten. Op maandag is er een lunch op het paleis.

Wel zijn alle afspraken op de agenda de komende dagen van Harald privé. De koning wordt pas volgende week zondag voor het eerst bij een openbaar evenement verwacht. Hij is dan van de partij bij het nationale kampioenschap skiën in Drammen.

Ziekenhuis

Harald werd op 8 januari opgenomen in het ziekenhuis omdat hij last had van duizeligheid. De koning moest daar een week blijven en nam ook daarna nog rust. Zijn zoon kroonprins Haakon nam de taken waar en was tijdens Haralds afwezigheid de regent van Noorwegen.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--