Ga naar submenu Ga naar zoekveld

En de prijs voor hardst werkende Britse royals van 2023 gaat naar...

13 december 2023 · Leestijd 3 min

Het einde van 2023 is bijna in zicht, dus maken ze in het Verenigd Koninkrijk de balans op. Met maar liefst 457 officiële handelingen steekt deze Britse royal met kop en schouder boven de rest uit. Maar wie is deze hardwerkende Brit? Tijd voor tromgeroffel.

Niemand minder dan prinses Anne, de Princess Royal gaat er met de prijs vandoor. Zij heeft in 2023 de meeste officiële handelingen verricht als werkende royal van het Britse koningshuis. Hiermee verslaat ze haar broer Charles die dit jaar gekroond werd tot koning. Waar een andere 73-jarige er waarschijnlijk voor kiest om het wat rustiger aan te doen, gaat dat voor prinses Anne niet op. Want voor de derde keer op rij verricht ze de meeste bezoeken van haar familie in een jaar, zo blijkt uit de de Court Circular. 

457 bezoeken in 2023

Zelfs iemand die niet kan rekenen begrijpt dat zo'n hoog aantal erg bijzonder is. Het betekent namelijk dat de prinses gemiddeld meer dan één handeling per dag heeft verricht. En dan heeft ze ook nog tussendoor vakantie gehad. Gemiddeld gezien had prinses Anne twaalf tot veertien verplichtingen in de week. Prins William en zijn vrouw Catherine deden dat gemiddeld maar één of twee keer per week.

Lees verder onder de foto. 

prinses-anne-2023

Koning Charles op tweede plek

Met 425 bezoeken in 2023 komt koning Charles op de tweede plek te staan. Heeft koning Charles dan écht zoveel minder gedaan dan zijn zus? Die conclusie kunnen we niet meteen trekken, zo vertelt Dickie Arbiter aan de krant Telegraph. Arbiter is de voormalige woordvoeder van koningin Elizabeth. "Veel van wat de koning doet is achter de schermen en in vergaderingen en die momenten worden niet meegenomen in de Court Circular." 

Lees verder onder de foto. 

Koning-Charles-en-zus-prinses-Anne_2

De rest van de ranglijst

Op plek drie staat prins Edward met 297 handelingen dit jaar, gevolgd door koningin Camilla met 233 bezoeken. Edward's vrouw Sophie, de hertogin van Edinburgh komt daarna met 219 handelingen. Op de zesde plek staat prins William samen met prins Richard (de neef van koningin Elizabeth red.) met 172 handelingen. Catherine, de prinses van Wales heeft dit jaar maar 128 handelingen verricht. 

Kopfoto Catherine en William

Foto's: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--