Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Harry moedigt 'zijn' Afghanistan-veteranen aan elkaar te steunen

17 augustus 2021 · Leestijd 2 min

Prins Harry wil dat veteranen die in Afghanistan zijn geweest elkaar steunen nu de Taliban het land hebben overgenomen. De prins, die zelf ook twee keer als militair werd uitgezonden naar Afghanistan, doet die oproep op het Twitteraccount van zijn Invictus Games.

Harry bedacht het internationale sporttoernooi om militairen en veteranen die lichamelijk of mentaal gewond zijn geraakt in het leger te helpen. Veel deelnemers hebben in Afghanistan gediend en daarom raakt de situatie in het land de gemeenschap van de Invictus Games persoonlijk, schrijven de prins, voorzitter Sir Charles Allen en Dominic Reid, de CEO van het sportevenement.

Om die reden is het volgens hen belangrijk dat veteranen elkaar opzoeken. "Wij moedigen iedereen in het Invictus-netwerk - en de bredere militaire gemeenschap - aan om elkaar de hand te reiken en steun te bieden."

Lees verder onder de tweet.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

In Afghanistan heerst grote chaos sinds de Taliban er de overwinning uitriepen na een veroveringstocht. Talloze mensen proberen het land te ontvluchten nu de Taliban zondag de hoofdstad Kabul heeft overgenomen.

De gebeurtenissen in het land laten ook Pieter van Vollenhoven niet onberoerd. Hij kijkt met veel ongeloof naar de beelden uit Afghanistan. Op Twitter deelde hij maandag een van de filmpjes waarop te zien is dat mensen zich aan een opstijgend Amerikaans vliegtuig vastklampen. 

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--