Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Kijk: Harry en Meghan bedanken Canada voor gastvrijheid

7 januari 2020 · Leestijd 3 min

Prins Harry en echtgenote Meghan hebben dinsdagmiddag een bezoek gebracht aan Canada House, waar ze hoge commissaris (ambassadeur) Janice Charette bedankten voor de genoten gastvrijheid tijdens hun zes weken durende kerstvakantie in Canada. Het was prachtig geweest, aldus de hertog van Sussex, maar het had op Vancouver Island in British Columbia wel veel geregend.

De Britse pers was massaal uitgerukt om een glimp op te vangen van het veelbesproken paar, dat baby Archie had meegenomen naar Canada. Het was een privéverblijf geweest, waarbij de media op royale afstand werden gehouden. Maar de Canadese premier Justin Trudeau had wel verklapt dat Harry en Meghan in zijn land waren door ze via Twitter welkom te heten.

Voorafgaand aan het publieke uitstapje naar het bij Trafalgar Square gelegen Canada House, bezocht het paar The Hubb, de gemeenschappelijke keuken die is opgezet na de brand in Grenfell Tower en die wordt ondersteund door Meghan. Buiten bij het Canada House spraken ze met enkele werknemers en wisselden ze wat vakantieverhalen uit. "Meghan zei dat het prachtig was", zei een van de werknemers tegen People. "Ze leken echt ontspannen en gelukkig."

Lees verder onder de foto's.

Het bezoek had vooraf al tot discussie geleid over de vraag waarom Harry en Meghan zo in het openbaar naar Canada House gaan om te bedanken voor een privévakantie. Een vakantie bovendien waarvan eigenlijk niemand mocht weten.

Meghan droeg voor het bezoek een bruine coltrui, een roestbruine satijnen rok van Vince en bijpassende pumps bij haar kameelkleurige jas. Ze ontmoetten Charette in de British Columbia Room, die ze hadden uitgekozen omdat ze tijdens het gezinsuitje met Archie verbleven op Vancouver Island in de provincie British Columbia.

Meisjes

De royals maakten van de gelegenheid gebruik om ook een speciale tentoonstelling te bekijken van de inheemse Canadese kunstenaar Skawennati. Daarnaast kreeg Charette met haar team de kans om een aantal internationale zaken te bespreken met de hertog en hertogin. "We spraken over onderwerpen als klimaatverandering en de economische positie van vrouwen en meisjes. Maar ook over de mogelijkheden om jongeren in Canada en het Gemenebest aan te moedigen om leiderschap te tonen bij de sociale, economische en ecologische uitdagingen van hun generatie", zei Charette.

De lange vakantie heeft de afgelopen weken heel wat tongen losgemaakt. Harry en Meghan claimden deze tijd samen nodig te hebben na de geboorte van Archie, en het eerste turbulente anderhalf jaar als getrouwd stel. Wat ze de komende maanden gaan doen is niet bekend. Zeker is wel dat ze begin mei naar Den Haag komen waar vanaf 9 mei de door de prins bedachte Invictus Games worden gehouden.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--