Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Harry en Meghan herdenken oorlogsslachtoffers vanuit VS

9 november 2020 · Leestijd 2 min

Prins Harry heeft bij Buckingham Palace het verzoek ingediend om een rol te krijgen tijdens Remembrance Sunday, de Britse dodenherdenking. Volgens The Sunday Times kreeg hij echter geen toestemming om een krans te leggen bij het oorlogsmonument in Whitehall in Londen. Op hun eigen manier hebben de prins en zijn echtgenote Meghan zondag vorm gegeven aan Remembrance Sunday.

De twee herdachten de slachtoffers op een begraafplaats net buiten hun woonplaats Santa Barbara. Op de begraafplaats legden de hertog en hertogin van Sussex zelfgeplukte bloemen op graven van twee Britse soldaten. Ook plaatste prins Harry een krans om zo de slachtoffers te herdenken. Op een bericht bij de krans liet hij weten de soldaten vooral te bedanken. "Voor iedereen die heeft gediend, of nu dient. Dankjewel."

Storm van kritiek

Harry en Meghan krijgen maandag een storm van kritiek over zich heen nadat ze foto's hebben laten verspreiden waarop ze te zien zijn op een begraafplaats in Los Angeles. Dit om geheel 'privé' de Britse Remembrance Sunday te herdenken. Dat ze hun pr-team hadden meegenomen en voor de gelegenheid ook speciaal waren gekleed maakt de bewering dat het privé was ongeloofwaardig, zo menen commentatoren en Britse media.

De hertog van Sussex deed in maart een stap terug binnen het Britse koningshuis en dat betekende dat hij ook allerlei militaire erefuncties moest inleveren. Harry, die meer dan tien jaar in militaire dienst zat, had desondanks toch een krans willen leggen. Hovelingen wezen het verzoek af omdat hij de monarchie niet langer vertegenwoordigt. Koningin Elizabeth zou niet op de hoogte zijn gebracht van de wens van haar kleinzoon.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--