Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Harry en Meghan stappen naar de rechter

2 oktober 2019 · Leestijd 2 min

Prins Harry en zijn vrouw Meghan nemen juridische stappen tegen de Britse krant 'Mail on Sunday' en moederbedrijf Associated Newspapers. De hertog en hertogin van Sussex stappen naar de rechter vanwege de publicatie van een privébrief van Meghan aan haar vader Thomas Markle.

Volgens advocatenkantoor Schillings, dat het paar bijstaat, is het mediabedrijf bezig met een campagne "om valse en opzettelijk denigrerende verhalen" over de Sussexes te verspreiden en valt de publicatie van de brief daaronder. Omdat Associated Newspapers weigert de kwestie op te lossen, nemen Harry en Meghan nu gerechtelijke stappen.

In een lang statement leggen Harry en Meghan uit waarom ze dat doen. "Wij geloven als koppel in mediavrijheid en objectieve waarheidsgetrouwe berichtgeving. Het is de hoeksteen van onze democratie", zo begint Harry. "Helaas is mijn vrouw een van de laatste slachtoffers geworden van de Britse roddelpers zonder rekening te houden met de gevolgen. De meedogenloze campagne is het afgelopen jaar geëscaleerd, zelfs tijdens haar zwangerschap en de geboorte van onze zoon."

Diana

Harry zegt niet te kunnen beschrijven hoe pijnlijk de hele situatie voor hem en Meghan is. De prins en zijn vrouw zijn het zat en willen nu niet langer langs de zijlijn toekijken en niets doen, maar ingrijpen. "Omdat mijn diepste angst is dat de geschiedenis zich herhaalt", verwijst Harry naar de dood van zijn moeder, prinses Diana. Ook zij werd vlak voor haar dood belaagd door de pers. "Ik zie nu dat mijn vrouw hier ook slachtoffer van wordt."

De Britse krant Mail on Sunday lijkt niet wakker te liggen van de juridische stappen die Harry en Meghan hebben genomen. Het nieuwsblad staat nog steeds achter de publicatie van de privébrief die de hertogin van Sussex schreef aan haar vader. Dat laat de Mail on Sunday woensdag weten in een reactie aan Britse media.

Geld

De kosten voor de rechtszaak betalen Harry en Meghan, die momenteel op reis zijn in Afrika, uit eigen zak. Als de twee hun proces winnen, willen ze een eventuele schadevergoeding aan een antipestorganisatie geven.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--