Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Harry en Meghan verwelkomen dochtertje

6 juni 2021 · Leestijd 2 min

De Britse prins Harry en zijn vrouw Meghan hebben zondag de geboorte van hun dochter aangekondigd. Lilibet "Lili" Diana Mountbatten-Windsor is vrijdag 4 juni geboren in een ziekenhuis in Santa Barbara in Californië.

Het paar laat weten dat het met zowel Meghan als Lili goed gaat. Lili verwijst naar Koningin Elizabeth die vroeger in huiselijke kring altijd 'Lilibet' werd genoemd. Lili is het tweede kind van Harry en Meghan. Ze hebben nog een zoon, genaamd Archie, die in 2019 is geboren.

In februari kondigde het stel de zwangerschap officieel aan. Een aantal maanden daarvoor, in oktober, gingen al geruchten dat Meghan zwanger zou zijn. Een rechtszaak die ze voerde over haar privacy werd toen verzet maar over de reden daarvan werd geheimzinnig gedaan.

Meghan heeft vorig jaar zomer een miskraam gehad. Dat maakte ze eind vorig jaar bekend in een opinieartikel in The New York Times, waarin ze het verlies beschreef. Ze vertelde heel gedetailleerd over het moment waarop ze haar kindje verloor. "Ik had net Archies luier verschoond toen ik kramp voelde", schreef ze. Ze viel op de grond met haar zoontje nog in haar armen. "Ik neuriede een liedje om ons beiden rustig te houden." Ze voelde dat het heel erg mis was. "Ik wist, terwijl ik mijn eerste kindje vasthield, dat ik mijn tweede aan het verliezen was."

E3NgQAVWUAAtsAc.jpeg

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--