Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Harry en Meghan zeggen goodbye op Commonwealth Day

2 maart 2020 · Leestijd 2 min

Prins Harry en zijn echtgenote Meghan sluiten hun afscheidsronde door het Verenigd Koninkrijk zoals verwacht komende maandag af op Commonwealth Day in Londen. Buckingham Palace heeft maandag bevestigd dat de hertog en hertogin van Sussex aanwezig zijn bij de jaarlijkse kerkdienst in Westminster Abbey.

Het is de eerste keer sinds begin januari dat het koppel zich bij de koninklijke familie voegt voor een publiek evenement. Zo zijn koningin Elizabeth, prins Charles, hertogin Camilla, prins William en zijn vrouw Catherine van de partij.

Commonwealth Day, de tweede maandag van maart, wordt jaarlijks gevierd in Westminster Abbey. De dag staat in het teken van het Gemenebest, dat bestaat uit meer dan vijftig lidstaten waarvan Elizabeth staatshoofd is.

Canada

Harry en Meghan zijn vrijdag begonnen aan hun afscheidsronde. Het koppel woont verschillende evenementen bij en vliegt na Commonwealth Day weer terug naar hun tweede thuis Canada.

Vanaf 1 april maken Harry en Meghan geen gebruik meer van hun koninklijke titels. Ze worden vanaf dan niet meer aangesproken als zijne en hare koninklijke hoogheid.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--