Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Harry luistert naar ouders van kinderen met speciale zorg

16 april 2020 · Leestijd 2 min

Tijdens het afgelopen Paasweekend nam prins Harry deel aan een videochat van WellChild, een Britse organisatie waarvan hij beschermheer is. WellChild richt zich op kinderen die speciale behoeften en zorg nodig hebben. Harry ging in gesprek met een aantal families die ondersteund worden door de organisatie.

In de video, die op YouTube te zien is, is Harry vanuit huis te zien. Hij spreekt met verschillende mensen die door het coronavirus voor een nog moeilijkere taak staan om hun hulpbehoevende kind te verzorgen. De families hebben hulp van buitenaf nodig en dat is in deze periode een uitdaging.

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

"Het is eng. We zijn bang omdat we weten dat als het coronavirus ons huis binnentreed er enorme complicaties optreden", aldus Craig Hatch, wiens 21-jarige zoon met verschillende beperkingen te kampen heeft.

Harry stak hen een hart onder de riem: "Ik heb enorm veel respect voor jullie allen. Deze situatie is voor iedereen lastig, maar voor jullie nog een beetje meer. De organisatie WellChild doet er alles aan om jullie te ondersteunen waar nodig. Hopelijk krijgen we door middel van deze video meer zichtbaarheid en wordt het voor de overheid duidelijk dat jullie een kwetsbare groep zijn. Het is geweldig om jullie te zien lachen tijdens dit gesprek, houd de moed erin en blijf actief en creatief. Ik hoop jullie snel weer te zien!"

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--