Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Harry: pers probeert wig te drijven tussen mij en William

21 november 2020 · Leestijd 2 min

Sommige Britse media proberen nog altijd een wig te drijven tussen de broers prins Harry en prins William. Dat zegt een bron dicht bij Harry tegen Sky News naar aanleiding van het statement dat William eerder deze week gaf over het onderzoek naar de gang van zaken rondom het interview dat prinses Diana in 1995 gaf aan het BBC-programma Panorama.

Enkele media vroegen zich af waarom William en Harry geen gezamenlijke verklaring hadden afgelegd en speculeerden dat Harry het mogelijk niet met zijn broer eens was. Volgens de bron is dat onzin. "Harry krijgt regelmatig updates en is op de hoogte van alles wat er gebeurt. Je hebt geen openbare verklaring nodig om je voor te stellen hoe hij zich voelt."

"Mensen weten hoeveel zijn moeder voor hem betekent. Hij heeft zich in het verleden dapper uitgesproken over verlies en verdriet en de immense impact die het op hem heeft gehad. Helaas zien sommige mensen dit niet alleen als drang naar de waarheid maar proberen ze het ook te gebruiken als een kans om een wig tussen de broers te drijven."

William noemde het onderzoek naar de totstandkoming van het interview "een stap in de goede richting". "Het moet de waarheid boven tafel brengen over de werkelijke omstandigheden die hebben geleid tot het Panorama-interview en de daaropvolgende beslissingen die destijds door de BBC zijn gemaakt", aldus William. Het was de eerste keer dat hij zich over de zaak uitspreekt.

Sinds de hertog van Sussex met zijn vrouw Meghan naar Amerika is verhuisd, werd er al veel vaker gespeculeerd over een verslechterde relatie tussen hem en William.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--