Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Harry zag onbewuste vooroordelen pas door Meghan

26 oktober 2020 · Leestijd 2 min

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Prins Harry geeft toe dat hij tot voor kort geen idee had dat er zo veel onbewust racistische vooroordelen bestaan en hoe kwetsend die kunnen zijn. Hij kwam er pas achter nadat hij trouwde met zijn vrouw Meghan, vertelt de prins in een Zoom-gesprek met Black Lives Matter-activist Patrick Hutchinson voor het tijdschrift GQ.

"Met de opvoeding en opleiding die ik heb gehad, had ik geen idee wat onbewuste vooroordelen zijn. Ik had geen idee dat het bestond", aldus Harry. "Jammer genoeg kostte het mij vele, vele jaren om het te beseffen." Pas toen hij zich verplaatste in zijn vrouw Meghan begreep hij het pas echt.

Volgens Harry maakt iedereen fouten en gaat her er juist om hoe je daarvan leert. Het is belangrijk om "jezelf te onderwijzen" als de realisatie er eenmaal is. "Onwetendheid is niet langer een excuus", vindt hij.

Prins Harry sprak met Hutchinson vanuit zijn woning in Santa Barbara.

Mariniers

Harry's meest recent bezoek aan de Royal Marines was in Maart 2020, een van zijn laatste koninklijke
Harry's meest recent bezoek aan de Royal Marines was in Maart 2020, een van zijn laatste koninklijke bezoeken als werkende royal.

Dat Harry nog steeds in de Verenigde Staten verblijft zorgt in thuisland Groot-Brittannië voor kritiek. De hertog van Sussex is namelijk de kapitein-generaal van de koninklijke marine, een hoge militaire positie die altijd gegeven wordt aan vooraanstaande leden van het Britse koninklijk huis. In 2017 nam Harry de rol over van zijn grootvader, prins Philip, die met pensioen ging. 

Volgens majoor-generaal Julian Thompson is het niet de bedoeling dat de kapitein-generaal niet in Groot-Brittannië woont, hij of zij hoort namelijk regelmatig aanwezig te zijn en ceremoniële taken te vervullen. Volgens Thompson neemt prins Harry zijn baan op deze manier niet serieus. Hij wil liever aan actief lid van het koningshuis als kapitein-generaal, en zijn voorkeur lijkt uit te gaan naar prins William. 

Harry heeft ook niet gereageerd op een persoonlijke brief van Lord Dannatt, een voormalig chef van de generale staf, waarin hij om meer steun voor de militaire strijdkrachten van Groot-Brittannië vroeg.

Bron: ANP / Daily Mail

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--