Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Helaas, prins Harry komt niet naar Den Haag

19 maart 2020 · Leestijd 2 min

De Invictus Games worden uitgesteld vanwege het coronavirus. Dat heeft de organisatie vandaag bekend gemaakt.

Het sportevenement van prins Harry voor gewonde veteranen zouden van 9 tot 16 mei plaatsvinden in Den Haag, maar de organisatie vindt het door de uitbraak van het coronavirus niet verantwoord om het door te laten gaan. Ook omdat een deel van de deelnemers (geschat werd dat er zo'n 500 veteranen zouden meedoen) ook een zwakkere gezondheid hebben.

De organisatie beraadt zich nu op een nieuwe datum. Op Twitter schreven zij dat gekeken wordt de spelen volgend jaar in Den Haag te houden. 

Er is teleurstelling dat het evenement dit jaar geen doorgang kan vinden. "We weten dat het niet houden van de Invictus Games teleurstellend nieuws zal zijn voor de hele Invictusfamilie en iedereen die betrokken is bij de planning en levering van de Games. Zeer dankbaar zijn we voor de voortdurende steun van iedereen die betrokken is en blijft bij de Invictus Games Den Haag 2020, en we blijven ons inzetten voor het herstel van gewonde en zieke militairen."

Prins Harry organiseerde de Invictus Games voor het eerst in 2014 in Londen. Daarna werden de spelen ook in Orlando, Toronto en Sydney gehouden.

Videoboodschap

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Prins Harry heeft in een videoboodschap gereageerd op het uitstellen van de Invictus Games. "Let op jezelf, je familie en je naaste. Doe wat het beste is, wat is anderen helpen. Kijk naar de mensen om je heen die misschien die nu kwetsbaar zijn of lijden. We doen er alles aan om een datum en tijd te vinden om mee te doen volgend jaar."

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--