Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Hello goodbye! Charles en Liz: een relatie van korte duur

21 oktober 2022 · Leestijd 2 min

De Britse koning Charles zal zijn eerste premier Liz Truss op zeer korte termijn ontvangen om haar te ontslaan. Ze heeft donderdagmiddag bekendgemaakt af te treden als partijleider van de Conservatieve Partij. Truss is de eerste premier die haar ontslag indient bij Charles. Liz Truss was de laatste premier die nog door zijn moeder koningin Elizabeth werd aangenomen.

De 47-jarige Truss was pas anderhalve maand premier van het Verenigd Koninkrijk en daarmee de kortst zittende premier ooit. Ze blijft regeringsleider tot een opvolger is gekozen, maakte ze bekend in een toespraak voor Downing Street 10.

''Dear, Oh Dear"'

Vorige week ontving Charles Liz Truss nog voor haar eerste werkelijke ontmoeting met de vorst. Charles kon zijn mond niet houden bij de aankomst van de premier. Bekijk de video hieronder. 

Lees verder onder de video.

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Laatste premier Queen Elizabeth

Twee dagen voordat koningin Elizabeth overleed, nodigde ze Liz Truss uit om premier te worden van het Verenigd Koninkrijk. Op donderdag 8 september kreeg Liz te horen dat de vorstin overleden was en dat Charles nu koning is. Op zaterdag 10 september tekende de kersverse premier, Camilla en de prins van Wales de proclamatie van zijn toetreden als vorst. 

Queen Elizabeth-Liz
William-Camila-Liz

Foto's: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--