Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Herdenkingsdienst Philip afgelopen, Elizabeth keert huiswaarts

29 maart 2022 · Leestijd 2 min

De herdenkingsdienst voor de Britse prins Philip is afgelopen. Koningin Elizabeth werd naar buiten begeleid en gaat terug naar haar woonpaleis Windsor Castle. Onderweg naar buiten dankte ze nog wel Doyin Sonibare, de winnares van The Duke of Edinburgh’s Award, die een eerbetoon aan prins Philip voorlas.

Nadat Elizabeth Westminster Abbey had verlaten, vertrokken ook onder anderen prins Charles, zijn vrouw Camilla, prins William, zijn vrouw Catherine en hun kinderen. De dienst werd afgesloten met orgelmuziek. Prins Charles bedankte voor het verlaten van de kerk in Londen enkele mensen die hebben geholpen bij het opzetten van de dienst.

De dienst begon rond 12.30 uur toen koningin Elizabeth binnenkwam onder de klanken van klassieke muziek, begeleid door een orgel. Alle aanwezigen stonden op en zongen de tekst mee. Er werden Bijbelteksten voorgelezen en een jongenskoor zong liederen. Koningin Elizabeth is uitgebreid betrokken geweest bij de invulling van de herdenkingsdienst, zo meldde Buckingham Palace.

De hertog van Edinburgh overleed in april 2021 op 99-jarige leeftijd in zijn slaap.

herdenkingsdienst_Philip.jpg

ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--