Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Het is zover! Amalia moet eraan geloven...

17 mei 2021 · Leestijd 2 min

Prinses Amalia (17) begint maandag, net als vele andere Nederlandse middelbare scholieren, aan haar eindexamens. De oudste dochter van koning Willem-Alexander en koningin Máxima zit op het Christelijk Gymnasium Sorghvliet in Den Haag en trapt af met wiskunde.

De kans dat Amalia op 10 juni te horen krijgt dat ze is gezakt, acht ze klein. De prinses vertelde op Koningsdag dat ze er "goed" voor staat. "Het is heel veel leren en blokken en op hoop van zegen dat ze vragen stellen die ik geleerd heb", zei ze toen lachend over de voorbereidingen op haar examens.

Even geen school meer

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen
De allereerste schooldag! Prinses Amalia gaat op 10 december 2007 voor het eerst naar de openbare
De allereerste schooldag! Prinses Amalia gaat op 10 december 2007 voor het eerst naar de openbare Bloemcampschool in Wassenaar.
2007_Amalia_eerste_schooldag.jpg
Op naar de brugklas! Prinses Amalia vanuit huis naar het Christelijk Gymnasium Sorghvliet in Den
Op naar de brugklas! Prinses Amalia vanuit huis naar het Christelijk Gymnasium Sorghvliet in Den Haag, 24 augustus 2015.

De prinses neemt als ze haar middelbare school heeft afgerond een tussenjaar. Wat Amalia in die periode gaat doen, weet ze nog niet precies. "Het is vooral de gedachte van geen school, wel nog leren, maar niet in de trant van school. Hoewel ik er wel van heb genoten de afgelopen veertien jaar", zei ze daarover. "Ik wil een beetje reizen, de wereld ontdekken, dingen doen die ik over twintig jaar misschien niet meer kan doen."

Bron: ANP / Foto's: ANP en © RVD - Z.M. de Koning

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--