Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Kijktip: Het Verhaal van Nederland Oranje-Nassau

31 januari 2024 · Leestijd 2 min

Vanaf woensdag 31 januari is Het Verhaal van Nederland Oranje-Nassau te zien bij de NTR. Het vervolg van de succesvolle serie 'Het Verhaal van Nederland' gaat over het ontstaan van de Nederlandse monarchie en is daardoor een perfecte kijktip voor de koningshuis-liefhebber.

Daan Schuurmans neemt je in deze serie mee in de geschiedenis van het Huis van Oranje-Nassau. Van de eerste Nassaus die voet aan wal zetten in Nederland tot aan koning Willem-Alexander. In acht afleveringen krijg je de hele historie van de Nederlandse monarchie te zien. Met bekende én onbekende figuren uit de geschiedenis.

Lees verder onder de video.

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Begin bij Willem van Oranje

Het seizoen begint bij Willem van Oranje, die ook wel de Vader des Vaderlands wordt genoemd, en eindigt bij koning Willem-Alexander en koningin Máxima. Zeshonderd jaar aan Nederlandse geschiedenis vliegt aan je voorbij. De gebeurtenissen komen door knap acteerwerk tot leven en worden aangevuld met informatie van deskundigen. Ook onze huis-historicus Simone Lamain is te zien in de serie.

Lees verder onder de foto.

Erwin Olaf: gezinsfoto
Erwin Olaf maakte in 2018 ook deze gezinsfoto die dat jaar door Willem-Alexander en Máxima gebruikt werd als kerstkaart.

Meer dan alleen een serie

Naast de televisieserie, kun je ook wandelen langs historische plekken met een podcast in je oren. Deze podwalks kun je luisteren op verschillende locaties door het land zodat de geschiedenis nóg tastbaarder wordt. Ook is er een jeugdserie gemaakt: Welkom bij de Oranjes (te zien op NPO Zapp). Er is daarnaast een boek geschreven, en bij Schooltv vind je Het Verhaal in de klas. Als laatste worden op NPOKennis.nl themacollecties geplaatst die gekoppeld zijn aan de uitzendingen.

De eerste aflevering is te zien vanaf 31 januari 20:30 bij de NTR op NPO 1.

Foto's: ANP / NTR / RVD

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--