Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Heuglijk nieuws voor Jordaanse prinses Haya

24 maart 2022 · Leestijd 2 min

De Jordaanse prinses Haya heeft de voogdijzaak met haar ex-man sjeik Mohammed bin Rashid (72), de emir van Dubai, gewonnen. Een Britse rechter oordeelde donderdag dat de sjeik zijn toenmalige vrouw zwaar mishandeld heeft en dat de voogdij over de kinderen naar haar moet.

De 45-jarige prinses Haya, een halfzus van koning Abdullah, trouwde in 2004 met de heerser van Dubai. Ze hebben twee kinderen, over wie Haya de voorlopige voogdij al had. De sjeik wilde dat ze bij hem in Dubai kwamen wonen. De rechter bepaalde echter dat Mohammed bin Rashid zijn vrouw niet goed heeft behandeld en dat zij daarom alle zeggenschap krijgt over de 14-jarige Jalila en de 10-jarige Zayed. Eerder werd al duidelijk dat de emir zijn ex-vrouw zo'n 650 miljoen euro schadevergoeding moet betalen.

Haya vluchtte in 2019 met haar kinderen naar Londen. De prinses en haar broer, prins Ali, behoren tot de meest bekende en extraverte leden van de Jordaanse koninklijke familie en hebben een sterke onderlinge band. Hun moeder koningin Alia (1948-1977) was de derde vrouw van koning Hoessein (1935-1999). Zij trouwden in 1972. Het huwelijk eindigde echter in een tragedie; Alia kwam op 28-jarige leeftijd bij een helikopterongeluk om het leven. Het internationale vliegveld van de Jordaanse hoofdstad Amman is naar haar vernoemd.

ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--